Werken als pedagogisch medewerker

Elise vertelt

"Mijn werk is mooi. Ik kom zoveel verschillende jongeren tegen. Jongeren met allemaal hun eigen verhaal, hun eigen perspectief en eigen doelen.

Ieder individu is waardevol en verdient het om positieve aandacht te krijgen. Ik zoek daarom altijd naar een aanpak die het beste bij hem of haar past. Het vinden van de juiste aanpak is soms een puzzel, maar dat geeft uitdaging. 

Ik vind het zo knap als zij na het vallen weer opstaan en doorgaan. Het is niet niks om na tegenslagen de motivatie weer te (her)vinden en te werken aan wat zij zelf belangrijk vinden in hun eigen leven. 

Jongeren die bij Jeugdformaat wonen hebben vaak veel meegemaakt. 

En ik voel mij trots als jongeren in openheid en eerlijkheid hun twijfels over heftige of intieme onderwerpen met mij bespreken en ik ze daarmee verder kan helpen. Ik ben open en onbevooroordeeld, juist tijdens dat soort gesprekken. 

Het is dapper als een jongere dit aandurft en ik hoop dat het hen helpt om, ook in de toekomst, emoties en twijfels te delen.

Soms maak ik mij wel zorgen als een jongere zijn of haar leven nog niet op de rit heeft, maar al wel bijna 18 wordt. Gelukkig komen de meeste jongeren goed terecht, in het netwerk, of thuis, maar vaak ook richting zelfstandigheid. Het is gaaf om te zien hoe jongeren dan groeien."

De week van Desiree

Hoe ziet jouw werkweek er uit als je bij ons komt werken? Pedagogisch coach Daghulp Desiree neemt je mee in haar dagelijkse werkzaamheden. Oorspronkelijk berichten op onze Instagram account #werkenbijjeugdformaat 

De week van Femke

Hoe ziet de daghulp er in de praktijk uit. Collega Femke laat het je zien en legt verder uit: "Daghulp is gericht op kinderen van 0 tot en met 12 jaar met sociaal-emotionele, ontwikkelings- en/of gedragsproblemen. Het is een combinatie van hulp thuis en hulp bij de dagbesteding van het kind. " 

Haar oorspronkelijke berichten kun je ook teruglezen via onze Facebook pagina @jeugdformaat

Collega worden van Elise, Desiree of Femke?
Dutch
English

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft / Parallel Solo Ouderschap

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD / Uitgebreide intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.