5 redenen om pleegouder te worden

Denk je wel eens na over hoe je een zinvoller invulling kunt geven aan je leven? Wil je bijvoorbeeld meer betekenen voor een ander? Misschien is het pleegouderschap iets voor jou. 

Als pleegouder vang je een kind op dat (tijdelijk) niet thuis kan wonen en bied je hem of haar een veilige plek in jouw gezin. Zo maak je een echt verschil in het leven van een kind. We geven je nog vijf andere redenen om er eens over na te denken.

1. Iets goeds doen voor een ander maakt gelukkig

Als pleegouder kun je echt het verschil maken voor een ander. Niet alleen door een kind een veilige plek te bieden, maar bijvoorbeeld ook doordat je op deze manier zijn of haar ouders ontlast. Erg goed voor je karma!

2. Het verrijkt je leven (en dat van je eigen kinderen)

We horen het vaak terug van onze pleegouders: het pleegouderschap verbreed je eigen horizon. Een kind in huis met een andere achtergrond en cultuur maakt dat je anders tegen dingen aan gaat kijken. Bovendien komen je kinderen in aanraking met iemand die het minder goed heeft getroffen. Dat verrijkt ook hun leven.

3. Het past bij jouw leefstijl

Carrière maken, reizen, kinderen grootbrengen, quality time met je vriend(inn)en en de laatste trends bijhouden. Wat heb je het druk! Maar dat wil niet zeggen dat je geen plek kunt maken in jouw leven voor een pleegkind. Er zijn verschillende manieren waarop je pleegouder kunt zijn. Dit kan bijvoorbeeld ook in deeltijd.

4. Pleegzorg als alternatief voor adoptie

Steeds meer jonge stellen kiezen bewust voor pleegzorg. Een trend? Een nieuw soort duurzaamheidsdenken? Waarom zelf een kind op de wereld zetten als er zoveel kinderen zijn die een goede plek verdienen. Dat klinkt eigenlijk best logisch.

5. Laat een kind zich 'normaal' voelen

Geef een kind de warmte en liefde die het verdient. Een gezinsgevoel waardoor het leven weer mooi wordt en de eigenwaarde van het kind stijgt. 

Meer weten over pleegouderschap? Vraag vrijblijvend ons infopakket aan.