‘Een gewoon weekend voor ons, voor hem een wereld van verschil’

Weekendpleegouder Anita van Bennekom, combineert haar baan als secretaresse met de zorg voor haar pleegzoon. Als weekend- en/of vakantiepleegouder kun je de vaak negatieve, vicieuze cirkel in het leven van een kind doorbreken, zonder dat jij je eigen leven op z’n kop zet. ‘Ik zie mijn weekendpleegzoon groeien, juist omdat we als hij er is doen wat we altijd doen. Dat geeft hem en zijn ouders al zo veel rust en ruimte’, vertelt Anita.  

Informatieavond

Wil jij meer weten over wat weekend- of vakantiepleegouder zijn een pleegkind, maar ook jou brengt? Kom dan op maandag 26 september naar de informatieavond over pleegzorg. Deze vindt plaats bij Jeugdformaat op de Fleminglaan 16 in Rijswijk en duurt van 20:00 - 22:15 uur. Tijdens de informatieavond hoor je waarom kinderen niet bij hun ouders kunnen wonen, welke vormen van pleegzorg er zijn en hoe je pleegouder kunt worden. Meld je hier direct aan voor deze avond. Meer informatie over pleegzorg vind je op www.wordpleegouder.nl.

Pleegzorg is er in alle vormen en maten

Jeugdformaat is op dit moment dringend op zoek naar pleegouders die in weekenden of vakanties een pleegkind willen laten meedraaien in hun eigen gezin of huishouden.Pleegouders vangen kinderen op die door omstandigheden (tijdelijk) niet bij hun ouders kunnen wonen. Dit kan voor één weekend per maand, in een vakantieperiode, voor een paar maanden of tot zij volwassen zijn. In de regio Haaglanden wonen meer dan 1.100 pleegkinderen in ruim 1.100 (weekend)pleeggezinnen.

Als pleegouder is het niet belangrijk of je een gezin hebt of alleenstaand bent. Ook geaardheid of geloof doen er niet toe. Wat telt voor een kind zijn warmte, veiligheid en structuur. Pleegouders ontvangen een pleegzorgvergoeding en krijgen professionele ondersteuning van Jeugdformaat.

Meld je aan voor onze vrijblijvende informatieavond