Gemeente Zoetermeer opent website Scheidingspunt

Op donderdag 16 juni heeft wethouder van Jeugd in Zoetermeer, Mariette van Leeuwen, de website Scheidingspunt.nl gelanceerd. Deze website geeft de inwoners van Zoetermeer handvatten om beter om te gaan met een echtscheiding. Jeugdformaat is een van de partners geweest die een bijdrage leverde aan de totstandkoming van dit nieuwe initiatief.

Scheidingspunt.nl

Op de nieuwe website is informatie te vinden over de hulp die aangeboden wordt binnen de gemeente Zoetermeer. De website is bedoeld voor iedereen die die zich bevindt in het proces vóór, tijdens of na de scheiding. Er is informatie voor ouders, kind(eren), familie maar ook voor andere betrokkenen rondom het gezin.

De gedachte achter het Scheidingspunt is dat het inzetten van vroegtijdige hulp het welzijn van kinderen en hun ouders vergroot. Op deze manier kunnen problematische echtscheidingen zoveel mogelijk worden voorkomen.

Samenwerking

De gemeente en haar zorgpartners hebben nauw samengewerkt bij de totstandkoming van de website. Dat is ook hard nodig omdat het aantal problematische (echt-)scheidingen toeneemt.

Wil je meer weten over het scheidingspunt ga dan gerust eens naar www.scheidingspunt.nl. 

Meer weten over onze trainingen op het gebied van echtscheiding?