Jeugdformaat traint leerkrachten en onderwijsprofessionals

Heb je als onderwijsprofessional weleens een leerling gehad waar je moeite mee had? Die bezorgdheid of irritatie bij je opriep? En als dit structureel was, ging je die signalen interpreteren en bedenken wat er aan de hand was. Herkenbaar?

Je kan nu aanmelden voor de tweedaagse training  ´Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen´. 

Meer info over training

Wist je dat een trauma de onderliggende oorzaak kan zijn van zulk gedrag? We staan er niet elke dag bij stil, maar de invloed van een trauma op de ontwikkeling en het gedrag van een kind is groot.

Wil jij als leraar jouw leerlingen beter kunnen helpen. Signalen beter kunnen lezen en voorkomen dat je verkeerde conclusies trekt uit bepaald gedrag van een leerling? Lees dan verder.

Maak het verschil

Als leerkracht of onderwijsprofessional kun je hét verschil maken in het leven van een getraumatiseerd kind. Met de juiste kennis over trauma kun je een bijdrage leveren aan het herstel van de aangerichte schade. 

Het zijn leerlingen waar je moeite mee hebt, die bezorgdheid of irritatie oproepen. Grote kans dat een vorm van trauma bij deze kinderen een rol speelt.


De invloed van een trauma

We staan er niet elke dag bij stil, maar de invloed van een trauma op de ontwikkeling en het gedrag van een kind is groot. Kinderen die te maken hebben met een complexe scheiding, verwaarloosd zijn, een ongeluk, oorlog, overlijden/verlies of andere heftige situaties hebben meegemaakt, lopen vaak vast in het onderwijs. Ze presteren onder hun kunnen, vragen veel aandacht of trekken zich juist terug.

Traumasensitief onderwijs

Daarom bieden wij een tweedaagse training voor leerkrachten en onderwijsprofessionals.  Want traumasensitief onderwijs vergroot het gevoel van veiligheid en vertrouwen bij kinderen en helpt getraumatiseerde kinderen om tot leren te komen. 

Voor leerkrachten Basisonderwijs

Tweedaagse training.  Maandag 26 september  en 10 oktober.

Aanmelden en meer informatie over de Training 'Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen

 

Voor leerkrachten Voortgezet Onderwijs 

Open inschrijving. Donderdag 9, 16, 23 en 30 november.

Aanmelden en meer informatie over de Training 'Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen' voor leerkrachten Voortgezet Onderwijs


Ik wil meer weten over de training