Reizende fototentoonstelling: Pleegzorg 15x supergewoon

Van 29 oktober tot en met 6 november is het de landelijke Week van de Pleegzorg. In deze week geeft Jeugdformaat samen met de gemeente Pijnacker-Nootdorp het startschot voor de reizende fototentoonstelling ’Pleegzorg: 15 x supergewoon’. De tentoonstelling is vanaf 4 november te bezoeken in bibliotheek Oostland aan de Julianalaan 47 in Pijnacker en reist in de komende maanden door gemeenten in de regio Haaglanden.

Kristie (28) was pleegkind: “Ik wilde heel graag twee vaste gezichten, waarbij je iets kan opbouwen. John en Jacqueline waren gewoon doodnormaal. Ze boden me de warmte waar ik op dat moment zoveel behoefte aan had.”

Het belang van pleegouders

De Week van de Pleegzorg wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Het doel van deze actieweek is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland wervingsacties georganiseerd, Jeugdformaat vraagt aandacht voor pleegzorg met de reizende foto-expositie. Fotograaf Rogier Maaskant maakte 15 portretten van pleegkinderen, pleegouders en ouders. Deze foto’s en de bijbehorende verhalen laten zien hoe belangrijk het is dat er pleegouders zijn voor kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. 

Jeugdformaat zoekt pleegouders

Ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek, met liefde en structuur. Helaas is dat voor sommige kinderen niet mogelijk. Voor die kinderen zoekt Jeugdformaat pleegouders. Pleegouders hoeven geen superhelden te zijn; het zijn juist hele gewone mensen. Die door heel gewoon te doen, super veel kunnen betekenen voor een pleegkind. Meer informatie: www.wordpleegouder.nl

Waar kan ik de tentoonstelling bekijken?

Kijk op www.jeugdformaat.nl/supergewoon voor de agenda.