​Reizende fototentoonstelling pleegzorg arriveert in Westland

Ervaar wat pleegzorg is en doet tijdens een bezoek aan de fototentoonstelling 'Pleegzorg: 15x supergewoon'. De foto’s en ervaringen van pleegkinderen, ouders en pleegouders laten zien hoe belangrijk het is dat er (weekend)pleegouders zijn voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Op 9 december om 13.30 uur wordt de tentoonstelling in Bibliotheek Westland geopend door Wethouder Marga de Goeij. Vanaf dat moment is de tentoonstelling te bezoeken. 

Foto: Benny en Ria vingen door de jaren heen meer dan dertig pleegkinderen op waaronder Eva en Michael: “Het is moeilijk voor te stellen hoe wij waren geweest als we in een tehuis hadden gezeten. Vooral het gezinsleven en alles er omheen, dat is het belangrijkste geweest. Daar kan geen tehuis aan tippen.”

Met de tentoonstelling vragen de gemeente Westland en Jeugdformaat aandacht voor het belang van pleegzorg. Ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek, met liefde en structuur. Helaas is dat voor sommige kinderen niet mogelijk. Opvang in een pleeggezin biedt dan uitkomst. Pleegouders hoeven geen superhelden te zijn; het zijn juist hele gewone mensen. Die door heel gewoon te doen, super veel kunnen betekenen voor een pleegkind. 

Tentoonstelling op reis

De komende maanden reist de tentoonstelling met 15 portretten van fotograaf Rogier Maaskant door gemeenten in de regio Haaglanden. Wil je weten waar de tentoonstelling de komende periode te zien is? www.jeugdformaat.nl/supergewoon

Jeugdformaat zoekt (weekend)pleegouders

Pleegouder zijn, kan op allerlei manieren. Als weekendpleegouder bijvoorbeeld, bied je een fijne plek aan een kind voor een of meerdere weekenden per maand. Op die manier kunnen krijgen zowel het kind als de ouders de kans om rust en structuur in hun leven aan te brengen. Pleegouders ontvangen hiervoor een pleegzorgvergoeding en krijgen professionele ondersteuning van Jeugdformaat. Op dit moment zoekt Jeugdformaat weekendpleegouders voor Jim, Joey, Lex, Dana, Jeremy, Kyra, Emily, Elvin en Joris. Maak jij het verschil in het leven van een van deze kinderen? Ga naar www.facebook.com/paulenlaura.