Week tegen pesten

Deze week (18 t/m 22 september 2017) is het de De Week Tegen Pesten. Het thema van dit jaar is online pesten. Loop jij in jouw dagelijkse werk aan tegen het onderwerp pesten? Dan is het handig om te weten dat we bij Jeugdformaat veel kennis over pesten in huis hebben.

Trainingen via Schoolformaat

Er is een uitgebreid aanbod van trainingen via Schoolformaat voor klassen, groepen of individuele leerlingen. Deze trainingen gaan niet alleen over (cyber)pesten maar ook over weerbaarheid en het versterken van de eigen kracht.

Ondersteuning via Onderwijs Jeugdzorg

Wordt een leerling gepest en loopt hij/zij daardoor vast op school? Dan kan Onderwijs Jeugdzorg een uitkomst bieden.

Onderwijs Jeugdzorg is er voor leerlingen van 8 tot 18 jaar (jonger en ouder in overleg) op basisscholen, middelbare scholen, het MBO en HBO. Onderwijs Jeugdzorg is laagdrempelige, snel inzetbare psychosociale hulp aan leerlingen met ondersteuningsvragen gericht op persoonlijke ontwikkeling. 

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende vormen van behandeling (o.a. cognitieve gedragstherapie, WRITEjunior schrijftherapie, oplossingsgerichte therapie, mindfulness, opvoedondersteuning, traumasensitief lesgeven, etc.). Ook ouders en schoolprofessionals worden actief bij de behandeling betrokken.