Week van de Pleegzorg: de hoogtepunten

Van 1 t/m 8 november was het de landelijke week van de pleegzorg. Ons doel in deze actieweek? Zoveel mogelijk aandacht voor het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders. Die aandacht is heel hard nodig, want we zoeken 150 nieuwe pleegouders. Wat een weekje was het! Dit waren de hoogtepunten...

Deze noodoproep van kinderen van de Fortgensschool uit Voorschoten, samen met Nienke van Klokhuis, ging het internet over: Hallo Nederland, het is vijf voor twaalf!


70 scholen in onze regio doneerden al hun schoolhek aan pleegzorg. Meedoen kan natuurlijk nog steeds! -> www.doneerjeschoolhek.nl

Twee basisscholen uit Leidschendam en Voorschoten doken volop in het onderwerp pleegzorg in een projectweek. Met als hoogtepunt 'Pleegkind voor 1 dag'. Waarbij kinderen voor 1 dag en nacht ruilden van gezin en school om te ervaren hoe het is om pleegkind te zijn. We vroegen hen een eigen vlog bij te houden: spannend!

Pleegzorg was volop aanwezig in de lokale en landelijke media, van de Leidsche Courant tot aan het NRC,van Den Haag FM tot Hart van Nederland en RTL4.

En het belangrijkste: er werden afgelopen week 95 infopakketten over pleegzorg bij ons aangevraagd. Super! En een hele mooie start.

We kijken terug op een hele mooie, geslaagde en hartverwarmende week. Bedankt.. alle kinderen, ouders, leraren, collega’s die hebben meegedaan en iedereen die onze berichten heeft gedeeld en geliked!

Natuurlijk stopt onze zoektocht niet hier, we gaan voor 150 nieuwe pleegouders binnen een jaar. Dus blijf vooral meehelpen met zoeken en vraag zelf een infopakket aan!

Meer weten over pleegzorg?