Wethouder De Goeij opent fototentoonstelling Pleegzorg in Westland

Samen met de gemeenten binnen Haaglanden, vraagt Jeugdformaat aandacht voor het belang van pleegzorg met een reizende fototentoonstelling. Deze tentoonstelling biedt een inkijkje in pleegzorg. Fotograaf Rogier Maaskant heeft 15 (voormalig) pleegkinderen en pleegouders geportretteerd. De foto’s en begeleidende teksten laten zien hoe pleegzorg het verschil heeft gemaakt in hun leven. Vanmiddag werd de tentoonstelling officieel geopend door wethouder Marga de Goeij in de biliotheek in 's Gravenzande: "Ik hoop dat ook in Westland meer mensen het pleegouderschap hierdoor willen overwegen."

Foto: wethouder Marga de Goeij en Mirjam Christiaansen van Jeugdformaat.

“Ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek, met liefde en structuur. Voor kinderen die dat niet hebben zijn pleegouders een uitkomst. Een helpende hand. Daar hoef je geen superouder voor te zijn, en dat bewijst deze tentoonstelling.

Het zijn de verhalen van gewone mensen en gewone kinderen. Ik hoop dan ook dat in Westland meer mensen het pleegouderschap hierdoor willen overwegen," vertelt wethouder de Goeij.

De tentoonstelling is gestart in Pijnacker en vanaf vandaag tot eind december te bewonderen in Bibliotheek ’s-Gravenzande. Daarna reist de tentoonstelling tot eind februari langs verschillende bibliotheken in het Westland.

Meer informatie over pleegzorg

Jeugdformaat organiseert op 17 januari een informatieavond over Pleegzorg in Bibliotheek Monster en op 15 februari een inloopochtend in Bibliotheek Naaldwijk. 

Meer weten over deze infomomenten of over de tentoonstelling?