Docuserie

Kinderen van de rekening

De serie ‘Kinderen van de rekening’ is opgenomen in de omgeving van Den Haag. Er komen verschillende vormen van jeugdhulpverlening die Jeugdformaat biedt in beeld. Het gaat om hulp in een pleeggezin, gezinshuis, coaching bij het zelfstandig functioneren in de maatschappij en hulp van een schoolmaatschappelijk werker. We hebben aan deze serie meegewerkt om inzicht te geven in de situaties waar jongeren en onze medewerkers elke dag mee hebben te maken. 

De jongeren komen uit ingewikkelde thuissituaties en knokken voor een betere toekomst. Het is opvallend hoeveel veerkracht zij daarin tonen. Hulpverleners, pleegouders en gezinshuisouders vervullen een taak van onschatbare waarde: vaak mooi, soms moeilijk, altijd noodzakelijk. 

Afleveringen

1: Joel (Jongerencoaching)

De eerste aflevering brengt het leven van Joel in beeld. Hij is 18 jaar en heeft een agressieprobleem. Met begeleiding van Jolanda, zijn coach van Jeugdformaat, leert hij om zichzelf te beheersen en ermee om te kunnen gaan. Lees verder en bekijk de aflevering.

2: Tugba (Gezinshuis)

'Is het niet verstandig om condooms mee te nemen?' vraagt het pleegzusje aan de 16-jarige Turkse Tugba als die haar koffers pakt voor een verblijf in Turkije. Officieel gaat ze op vakantie naar haar moeder, maar in werkelijkheid gaat het haar ook om een amoureuze vakantierelatie met haar internetvriend. Lees verder en bekijk de aflevering.

3: Neslihan (Pleeggezin)

Neslihan (16) woont in het pleeggezin van Jacqueline en John Akerboom. Naast hun twee eigen kinderen wonen hier tijdelijk zes pleegkinderen. Vaak is Neslihan aardig, maar ze kan ook zomaar ineens veranderen in een boze furie. Zonder aanleiding. Lees verder en bekijk de aflevering.

4: Time Out (School)

Time Out: opvang voor “hopeloze” gevallen. Deze aflevering gaat over Maryam (14), Rico (15) en Tim (16).  Lees verder en bekijk de aflevering.