Kinderen van de rekening - Neslihan

Neslihan (16) woont in het pleeggezin van Jacqueline en John Akerboom. Naast hun twee eigen kinderen wonen hier tijdelijk zes pleegkinderen. Vaak is Neslihan aardig, maar ze kan ook zomaar ineens veranderen in een boze furie. Zonder aanleiding.

Als Neslihan tot ieders verbijstering de benen neemt en naar haar biologische vader vertrekt, waarmee ze doorgaans een problematisch contact heeft, zijn er twee gevoelens in het gezin Akerboom. Even rust in huis nu de altijd aandacht vragende Neslihan er even niet is, maar vooral ook grote ongerustheid. Na een paar dagen komt ze terug, Er worden strenge regels afgesproken, bijvoorbeeld over de omgang met jongens. Na een bepaalde tijd niet meer pingen op de BlackBerry. “Haar armen groeien nog eens vast aan haar heupen”, zegt John. Jacqueline is bang, dat Neslihan in handen valt van loverboys.

Hoe gaat het nu met Neslihan?

Neslihan (nu 17 jaar) en Melissa (14 jaar) wonen niet meer in het pleeggezin bij John en Jacqueline. Neslihan vertelt: “Op een gegeven moment kregen we steeds vaker ruzie. Op een dag ben ik samen met mijn zusje Melissa weggelopen. We zijn toen allebei in een logeerhuis van Jeugdformaat opgevangen. 

Dit was een lastige tijd. Gelukkig kreeg ik veel steun van mijn oudere pleegzus Roxanne uit het pleeggezin, zij hield de hele tijd contact met me. Het gaat nu weer goed met me. Ik volg een kappersopleiding in Maassluis en heb sinds 6 maanden een lieve vriend.

Mijn zusje Melissa woont nu in een gezinshuis. Ik woon in een logeerhuis in Den Haag waar ik zelfstandigheidstraining krijg, zodat ik uiteindelijk op mezelf kan wonen. Het contact met mijn pleegouders is nu goed. Ik ga regelmatig eten bij mijn pleegouders en Jacqueline belt vaak om te vragen hoe het met me gaat. Met mijn biologische ouders heb ik af en toe contact. Pleegmoeder Jacqueline: “We hadden op het eind veel meningsverschillen, het ging gewoon niet meer. Nu we meer afstand hebben is het contact met beide meiden beter dan ooit. De rust is hier in huis teruggekeerd en we vinden het heel leuk dat Neslihan en Melissa regelmatig bij ons over de vloer komen. Ze zijn welkom!”