Reizende fototentoonstelling: Pleegzorg 15x supergewoon

 Fotograaf Rogier Maaskant maakte 15 portretten van pleegkinderen, pleegouders en ouders die met pleegzorg te maken kregen. Deze foto's en verhalen zijn te zien in de reizende tentoonstelling 'Pleegzorg: 15x supergewoon.' Achter de foto's gaan indrukwekkende en ontroerende verhalen schuil, die stuk voor stuk laten zien hoe belangrijk het is dat er voldoende pleegouders zijn om kinderen een veilige plek te bieden.


Met deze tentoonstelling vragen de gemeenten in de regio Haaglanden samen met Jeugdformaat aandacht voor het belang van pleegzorg. Ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek, met liefde en structuur. Helaas is dat voor sommige kinderen niet mogelijk. Opvang in een pleeggezin biedt dan uitkomst. Pleegouders hoeven geen superhelden te zijn; het zijn juist hele gewone mensen. Die door heel gewoon te doen, super veel kunnen betekenen voor een pleegkind.

De tentoonstelling ging van start in november 2016 in de gemeente Pijnacker-Nootdorp tijdens de Week van de Pleegzorg en reist in de komende maanden naar verschillende locaties in de regio Haaglanden. Bekijk hieronder wanneer en waar je tentoonstelling kunt zien.

Waar kan ik de tentoonstelling bekijken?


4 november - 27 november 2016

Bibliotheek Oostland aan de Julianalaan 47 in Pijnacker

9 december 2016 - 3 januari 2017
Bibliotheek 's Gravenzande aan het Zandeveltplein 26 in ‘s Gravenzande

5 januari - 17 januari 2017
Bibliotheek Monster aan de Rubenslaan 1 in Monster


19 januari - 30 januari 2017

Bibliotheek Wateringen aan de Dorpskade 3 in Wateringen

2 februari - 15 februari 2017
Bibliotheek Naaldwijk aan de Sint Martinusstraat 67 in Naaldwijk

8 maart - 28 april 2017
Bibliotheek Escamp aan de Leyweg 811 in Den Haag 

Meer weten over het pleegouderschap? 

Wil je weten of pleegzorg misschien ook bij jou past? We organiseren op de locaties van de tentoonstelling activiteiten waarbij we al je vragen kunnen beantwoorden:

Informatieavond over pleegzorg 

Dinsdag 17 januari, 20.00 - 22.15 uur
Bibliotheek Monster aan de Rubenslaan 1 in Monster

Inloopochtend over pleegzorg

Woensdag 15 februari, 10.00 - 12.00 uur
Bibliotheek Naaldwijk aan de St. Martinusstraat 67 in Naaldwijk

Natuurlijk kun je ook altijd online verder lezen, ons informatiepakket bestellen, of naar een van onze infoavonden in Rijswijk komen. Kijk hiervoor op wordpleegouder.nl