Watersportdag voor jongeren in Noordwijk

Op donderdag 15 augustus organiseerden twee ondernemers in samenwerking met jeugdhulporganisaties Cardea en Jeugdformaat voor 35 jongeren met hun gezin een geheel verzorgde dag op het strand. Bij Kust Surf vereniging Noordwijk (KSN) beleefden deze jongeren, samen met de bekende kitesurfer Roderick Pijls, een actieve dag in en op het water.

Genieten op het strand

Dit initiatief kwam van Roderick Pijls en Jean-Louis Flier van JLF Concepts B.V. en was bedoeld voor kinderen uit gezinnen die het niet altijd even makkelijk hebben of geen geld hebben voor leuke activiteiten. Geheel kosteloos konden deze jongeren uit omgeving Haaglanden en Noordwijk genieten van een dag vol activiteiten zoals surfen, power kiten, boogie boarden, skim boarden, en varen met speedboot. Roderick was er om de kids te begeleiden en extra tips en trics te geven. Daarnaast was er lekker eten en drinken voor hen en hun gezin geregeld.

“Normaal doe ik niks in mijn vakantie. Dit kwam als een echte verrassing. Mijn dag kan nu al niet meer stuk”, zegt Chidera (11 jaar) om 11 uur ‘s morgens.

 

Mooi gebaar
Als jeugdzorgorganisaties zijn wij enorm blij met mensen en bedrijven die iets willen doen voor onze jongeren. Daarom is Jeugdformaat ook het initiatief JIJ BENT gestart. JIJ BENT wil kwetsbare kinderen af en toe iets extra’s aanbieden zodat zij even zorgeloos kunnen genieten. Samen met onze vrienden organiseren wij leuke activiteiten. Gratis en voor niks. Jolanda Slot: ”Het is geweldig om deze kinderen zo te zien genieten. We zijn heel dankbaar voor dit initiatief. Een onvergetelijke dag!”

 

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

Spoedhulp

Als de veiligheid of de ontwikkeling van een kind of gezin acuut in gevaar is.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.