Helpt je verder

Wij geven niet op. Jij toch ook niet?

Jeugdhulp die jeugd helpt!

Over ons

Jeugdformaat biedt specialistische jeugd- en opvoedhulp in de regio Haaglanden. Bijna 900 gepassioneerde professionals werken samen aan de ondersteuning van 7.000 kinderen, jongeren en hun ouders die er op eigen kracht even niet uitkomen. Ons doel: toekomstkansen voor kinderen, jongeren en hun gezin vergroten.

Eigen kracht en netwerk staat centraal

Voor elk kind of jongere zoeken we een oplossing die past bij zijn of haar specifieke hulpvraag. Dit doen we bij het gezin thuis, op school, in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) of op een van onze eigen locaties. Wij gaan uit van de eigen kracht van het kind en het gezin en maken gebruik van het persoonlijke netwerk van het kind, de jongeren en/of het gezin. 

Als thuis wonen even niet lukt

Ook als kinderen tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen, bieden wij hulp. Met onze 1.100 pleegouders, 34 gezinshuisouders en 20 groepsvoorzieningen bieden we altijd een passende oplossing. 

Begeleiding minderjarige vluchtelingen

Sinds januari 2016 biedt Jeugdformaat op meer dan 30 locaties bovendien onderdak en begeleiding aan meer dan 200 alleenstaande minderjarige vluchtelingen (amv's). Meer weten over ons werk voor vluchtelingen? Kijk dan hier.

Download hier onze brochure 'Op eigen kracht verder' met de  hulpvormen die wij bieden. 

Bekijk ons hulpaanbod