Wethouder Van Egmond opent Pleegzorg fototentoonstelling

Op 3 november heeft Wethouder José van Egmond de fototentoonstelling “Pleegzorg: 15x supergewoon” in bibliotheek Oostland in Pijnacker geopend. Van 29 oktober tot en met 6 november is het namelijk de landelijke Week van de Pleegzorg. Dit is hét moment voor de gemeente Pijnacker-Nootdorp en Jeugdformaat om aandacht te vragen voor het belang van pleegzorg. 

De kracht van pleegouders

Fotograaf Rogier Maaskant maakte 15 portretten van pleegkinderen, pleegouders en ouders. De foto’s en de bijbehorende verhalen van pleegkinderen, ouders en pleegouders laten zien hoe belangrijk het is dat er pleegouders zijn voor kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen.

 “Ik voel trots als ik mijzelf realiseer dat wij in Pijnacker-Nootdorp ruim 70 pleegouders hebben,” 

aldus wethouder Van Egmond. 

“Zij laten zien hoe belangrijk het is om kinderen die even niet meer thuis kunnen wonen een veilige en eigen plek in een gezin te geven. Ik vind dat ieder kind het recht heeft om op te groeien in een gezin. Om dat mogelijk te maken zoeken wij naar meer van die super bijzondere en liefdevolle pleegouders.”

 Een van die bijzondere pleegouders is Hendrik-Jan. “Wat zou je doen als iemand uit jouw omgeving of familie niet meer thuis kan wonen? Toen ons de vraag werd gesteld of ons neefje bij ons kon komen wonen zeiden wij vanuit ons hart meteen ja. Het is voor ons vanzelfsprekend om dat te doen. Natuurlijk moet je wel goed kijken welke impact dat heeft. Maar ik snap niet waarom niet meer mensen dat doen. Het valt niet altijd mee, maar bij ons voelt het alsof het nooit anders is geweest.”

Tentoonstelling op reis

De tentoonstelling is vanaf vandaag te bezoeken en zal de komende maanden door verschillende gemeenten in de regio Haaglanden reizen. Naast de prachtige foto’s zijn er indrukwekkende verhalen te lezen. Over pleegkinderen, pleegouders, maar ook van ouders die even niet meer voor hun eigen kinderen kunnen zorgen. Wil je weten waar de tentoonstelling de komende periode te zien is? Kijk dan even op: www.jeugdformaat.nl/supergewoon

Jeugdformaat zoekt pleegouders

Ieder kind hoort op te groeien op een veilige plek, met liefde en structuur. Helaas is dat voor sommige kinderen niet mogelijk. Voor die kinderen zoekt Jeugdformaat pleegouders. Pleegouders hoeven geen superhelden te zijn; het zijn juist hele gewone mensen. Die door heel gewoon te doen, super veel kunnen betekenen voor een pleegkind. 

Meer informatie over pleegouderschap?