Ontdek het Nieuwe Gezinspiratieplein - Hét Leerplatform voor gezinshuisouders

Gepubliceerd op: 13 november 2023

Het Gezinspiratieplein, een gezamenlijk initiatief van Gezinshuis.com, Jeugdformaat en Expect Jeugd, is nu live! Dit revolutionaire platform is speciaal ontworpen om gezinshuisouders te ondersteunen met een zorgvuldig samengesteld aanbod van trainingen en opleidingen.

Wat biedt het vernieuwde Gezinspiratieplein?
Het Gezinspiratieplein, opgericht in 2012, heeft als missie om gezinnen die professioneel zorgen voor uithuisgeplaatste kinderen te ondersteunen. Met meer dan 200 aangesloten gezinshuizen ondersteund door Gezinshuis.com, biedt dit platform een centrale plek voor cruciale informatie over gezinshuisouderschap en de betrokken organisaties.


Waarom is dit leeraanbod zo belangrijk?
Sinds de oprichting heeft het Gezinspiratieplein veel praktijkkennis verzameld, maar miste een centrale plek voor trainingen die specifiek aansluiten bij de behoeften van gezinshuisouders. Dankzij de samenwerking tussen Gezinshuis.com, Jeugdformaat en Expect voor Jeugd kunnen gezinshuisouders nu profiteren van gericht trainingsaanbod, afgestemd op hun vragen en behoeften.Sluit je aan bij het Gezinspiratieplein!
Wij streven ernaar om samen te werken met organisaties die waardevolle kennis hebben voor gezinshuisouders. Of het nu gaat om trainingen, opleidingen of andere expertise, we nodigen je uit om deel uit te maken van dit groeiende platform. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.


Dutch
English

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft / Parallel Solo Ouderschap

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD / Uitgebreide intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.