Begeleide bezoeken

De relatie tussen ouders en hun kinderen loopt niet altijd even soepel. Soms wordt een kind uit huis geplaatst of op verzoek van de ouders zelf (tijdelijk) in een ander gezin ondergebracht. Voor de ontwikkeling van een kind is het echter wel belangrijk dat zij hun ouder(s) blijven zien. Soms kan dat helaas niet zonder begeleiding. Om dit mogelijk te maken verzorgt Jeugdformaat begeleide bezoeken.

Doel van begeleide bezoeken

Om er voor te zorgen dat kinderen hun ouders toch kunnen zien, biedt Jeugdformaat begeleide bezoeken aan in Delft, Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer. Het doel van begeleid bezoeken is om ouders en kinderen handvatten te bieden, zodat zij leren hoe zij contact kunnen krijgen en houden.

Tijdens de begeleide bezoeken observeren wij hoe de relatie en het contact tussen ouder en kind verloopt en bieden wij ondersteuning van (beperkt leerbare) ouders en/of kind om het contact veiliger en prettiger te laten verlopen.

Veiligheid centraal

Een begeleid bezoek moet altijd veilig verlopen. Om de veiligheid vooraf te kunnen inschatten werkt Jeugdformaat met een uitgebreide risico-inventarisatie. Wij faciliteren alle vormen van contact (van laag risico tot hoog risico) en nemen hiervoor passende maatregelen. Er zijn voldoende ruimten beschikbaar, de specialistische kennis is altijd aanwezig en medewerkers zijn ervaren en uitgebreid getraind. 

Lees meer over Begeleide bezoeken.

Wat bieden we

Begeleide bezoeken

Kinderen worden soms, vrijwillig of gedwongen, uit huis geplaatst. Deze interventie heeft een grote invloed op...