Werken als pedagogisch medewerker

Elise vertelt

"Mijn werk is mooi. Ik kom zoveel verschillende jongeren tegen. Jongeren met allemaal hun eigen verhaal, hun eigen perspectief en eigen doelen.

Ieder individu is waardevol en verdient het om positieve aandacht te krijgen. Ik zoek daarom altijd naar een aanpak die het beste bij hem of haar past. Het vinden van de juiste aanpak is soms een puzzel, maar dat geeft uitdaging. 

Ik vind het zo knap als zij na het vallen weer opstaan en doorgaan. Het is niet niks om na tegenslagen de motivatie weer te (her)vinden en te werken aan wat zij zelf belangrijk vinden in hun eigen leven. 

Jongeren die bij Jeugdformaat wonen hebben vaak veel meegemaakt. 

En ik voel mij trots als jongeren in openheid en eerlijkheid hun twijfels over heftige of intieme onderwerpen met mij bespreken en ik ze daarmee verder kan helpen. Ik ben open en onbevooroordeeld, juist tijdens dat soort gesprekken. 

Het is dapper als een jongere dit aandurft en ik hoop dat het hen helpt om, ook in de toekomst, emoties en twijfels te delen.

Soms maak ik mij wel zorgen als een jongere zijn of haar leven nog niet op de rit heeft, maar al wel bijna 18 wordt. Gelukkig komen de meeste jongeren goed terecht, in het netwerk, of thuis, maar vaak ook richting zelfstandigheid. Het is gaaf om te zien hoe jongeren dan groeien."

De week van Desiree

Hoe ziet jouw werkweek er uit als je bij ons komt werken? Pedagogisch coach Daghulp Desiree neemt je mee in haar dagelijkse werkzaamheden. Oorspronkelijk berichten op onze Instagram account #werkenbijjeugdformaat 

De week van Femke

Hoe ziet de daghulp er in de praktijk uit. Collega Femke laat het je zien en legt verder uit: "Daghulp is gericht op kinderen van 0 tot en met 12 jaar met sociaal-emotionele, ontwikkelings- en/of gedragsproblemen. Het is een combinatie van hulp thuis en hulp bij de dagbesteding van het kind. " 

Haar oorspronkelijke berichten kun je ook teruglezen via onze Facebook pagina @jeugdformaat

Collega worden van Elise, Desiree of Femke?