Jeugdformaat collecteert voor Kinderhulp: help jij mee?

Deze week collecteert Nationaal Fonds Kinderhulp voor kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die in ons land opgroeien in armoede. De hulpverleners van Jeugdformaat dragen dit fonds een warm hart toe: Kinderhulp staat altijd klaar voor cliënten van Jeugdformaat die het financieel moeilijk hebben. Daarom collecteren wij deze week digitaal voor Kinderhulp. Help jij mee?

Dit doet Kinderhulp

Kinderhulp helpt kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die in ons land opgroeien in armoede. In 2021 hielpen zij exact 117.584 kinderen. Tussen die kinderen zaten ruim 140 cliënten van Jeugdformaat. Kinderhulp hielp ze met financiering voor kamerinrichting, sportcontributie, een fiets, een laptop en studiekosten. En ook nog aan fantastische zomerpretpakketten en bonnen voor Sinterklaascadeaus. De hulp is van onschatbare waarde. Wij zien het met eigen ogen: jouw donatie maakt écht een verschil voor kinderen die in armoede opgroeien. 

Voor wie collecteren we?

Wie kan beter vertellen voor wie we collecteren dan onze eigen hulpverleners? Zij komen dagelijks thuis bij gezinnen waar geld voor veel stress en verdriet zorgt. En waar de zomervakantie geen leuke, maar een moeilijke tijd is. Er is geen geld voor vakantie, ook niet voor uitjes, en kinderen hebben geen dagelijkse break meer van een moeilijke thuissituatie. Gelukkig biedt Kinderhulp iets geweldigs: een pretpakket vol zomeravonturen. Speelgoed zoals een beachballset, een voetbal, spelletjes, boeken, knutselspullen, maar ook entreekaartjes (inclusief vervoer) voor een pretpark en dierentuin.

We vroegen vier van onze hulpverleners waarom hun cliënten een Zomerpretpakket van Kinderhulp zo keihard nodig hebben. Scroll door de beelden hieronder om hun reacties te zien.

Ook hulp aan Oekraïense kinderen

Kinderhulp is er voor álle kinderen in Nederland: ook kinderen die niet thuis wonen, maar bijvoorbeeld in opvangcentra. Zo staat Kinderhulp ook klaar voor Oekraïense kinderen met dingen die heel normaal zouden moeten zijn, maar waar het hen nu volledig aan ontbreekt. Speelgoed, passende kleding of een dagje plezier in een pretpark bijvoorbeeld. Met je donatie aan Kinderhulp steun je dus ook hulp aan vluchtelingenkinderen uit Oekraïne, Syrië of ieder ander land.

Doneer nu

Hoe meer mensen bijspringen, hoe meer kinderen we samen kunnen helpen. Een klein of groot bedrag: elke bijdrage is meer dan welkom! Van alle cliënten van Jeugdformaat die het komende jaar geholpen zullen worden én hun hulpverleners: alvast enorm veel dank voor jouw steun. Doneer direct via deze link.

Help jij mee? Jouw donatie maakt het verschil.

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.