Jeugdigen van Jeugdformaat worden getrakteerd op extra's

Ook dit jaar zijn we weer blij verrast door de hoeveelheid maatschappelijke initiatieven die georganiseerd zijn om jeugdigen in de feestmaand iets extra's te kunnen geven.

Sinterklaaspakketten
Locatie Cor Trompstraat heeft 25 gezinnen verrast met goed gevulde Sinterklaaspakketten. Wat een prachtige actie!


ROC Mondriaan
25 leerlingen van het ROC Mondriaan Leeghwaterplein die cadeaus ingezameld hadden, speciaal voor onze kinderen. Super bedankt!


Actie kerstboom
Voorbijgangers uit Delft en Den Hoorn hebben 800 cadeaus ingezameld. Actie Kerstboom is bedoeld voor kinderen die het moeilijk hebben en thuis geen kerst kunnen vieren. Namens alle kinderen: ongelofelijk bedankt!Naar ADO
Zaterdag 7 december werden de minderjarige vluchtelingen uit Zoetermeer getrakteerd op een super avond voetbal bij ADO Den Haag. Ze hebben genoten!Kerstmatinee
Voor alle pleeggezinnen in het Westland werd, geheel gratis, een kerstmatinee verzorgd. Het was een geweldige ervaring. 

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

Spoedhulp

Als de veiligheid of de ontwikkeling van een kind of gezin acuut in gevaar is.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.