Wethouder Jakobien Groeneveld wenst jonge vluchtelingen een vrolijk suikerfeest

Voor jonge vluchtelingen is de ramadan een extra moeilijke tijd om in Nederland te zijn. Zonder familie. Hoe fijn is het dan niet om de ramadanperiode toch een beetje feestelijk af te sluiten? Jakobien Groeneveld, en vele anderen, reageerden op een oproep van JIJ BENT om jongeren in de regio een mooi suikerfeest te geven.

De ramadan is net als vorig jaar ook dit jaar anders door de coronacrisis. De moskeeën zijn gesloten vanwege de RIVM-richtlijnen en samenzijn zit er ook helaas dit jaar niet in. Net als vorig jaar bedacht het team van Jijbent.org, een initiatief van Jeugdformaat, een actie om deze jonge vluchtelingen een mooi suikerfeest te bezorgen met een feestelijk pakket. JIJ BENT deed een oproep om een opvanglocatie te adopteren en te zorgen voor een lekker pakket voor de jongeren.

Wethouder Jakobien Groeneveld, trouw volger van JIJ BENT, was één van de eerste die reageerde op de oproep. “Ik zag de actie voorbij komen en ik dacht meteen, ik doe mee! Juist in deze tijd vind ik het belangrijk om wat te kunnen betekenen voor onze Zoetermeerders. Voor iedereen een fijn suikerfeest gewenst en kijk goed naar de mensen om je heen en pas goed op elkaar!" 

Inmiddels zijn er 22 pakketten verzameld. Op woensdag 12 mei zijn alle pakketten uitgedeeld aan de jongeren. Jakobien Groeneveld werd enthousiast ontvangen en heeft een heerlijk pakket overhandigd aan de jongeren op een locatie in Zoetermeer. ‘Eid Mubarak', ofwel vrolijk Suikerfeest.

JIJ BENT is een initiatief van Jeugdformaat. JIJ BENT roept alle inwoners in de regio Den Haag op om kwetsbare kinderen een handje te helpen. Met jouw tijd en aandacht krijgen zij meer zelfvertrouwen, kunnen ze tegenslagen makkelijker opvangen en mogen en kunnen ze af en toe weer even kind zijn. Doe jij mee? Jij bent hard nodig! 

Weten hoe jij kunt helpen?

Onze hulp

Ambulante hulp in het gezin

Eerstelijns ondersteuning aan gezinnen door onze gezinscoaches. Ze bekijken samen met de jongeren en hun ouders welke problemen er spelen en wie hierbij kan helpen.

Ambulante spoedhulp

Als de veiligheid van een kind acuut in gevaar komt, dan de-escaleren en stabiliseren wij met ambulante spoedhulp de crisissituatie. Zodat de veiligheid van het kind weer gewaarborgd wordt.

Jongeren coaching

Ondersteuning en begeleiding voor jongeren bij de uitdagingen die zij dagelijks ondervinden. We versterken hun competenties en praktische vaardigheden die ze nodig hebben om op eigen benen te kunnen staan.

VUHP

Praktische en intensieve ondersteuning op maat om er voor te zorgen dat kinderen veilig thuis kunnen blijven wonen

Daghulp

Specialistische integrale behandelprogramma’s voor kinderen met complexere problematieken. Deze programma’s worden in overleg met ouders en school, kinderdagverblijf of sportclub afgestemd en op maat gemaakt voor het kind.

OJ

Voorkomt verder vastlopen in het onderwijs voor leerlingen ( 8 – 18 ) met gedragsproblemen, depressiviteit, angstklachten, eetproblemen, negatief zelfbeeld, agressie of lichamelijke klachten zonder medische oorzaak.

Ouderschap Blijft

Bij ontwikkelingsproblemen van kinderen die een scheiding hebben gemaakt. Wie bieden ondersteuning bij het oplossen van conflicten, het maken van goede afspraken en het verbeteren van de communicatie tussen de ouders.

Begeleide bezoeken

Wanneer een kind uit huis is geplaatst.

Pleegzorg

Pleegzorg betekent dat een kind tijdelijk in een ander gezin gaat wonen, bij pleegouders. Er zijn verschillende vormen voor diverse situaties afhankelijk van de behoefte van het kind.

Verblijf in een gezinshuis

Als gedragsproblemen bij een kind of jongere zo heftig zijn dat thuis en in een pleeggezin wonen niet meer kan. Bij deze opvang is er intensieve begeleiding van een professionele hulpverlener: de gezinshuisouder.

Verblijf in een residentiële voorziening

Hier krijgen kinderen en jongeren de kans om op een rustige en veilige plek te werken aan hun toekomst. Wij bieden verschillende vormen van opvang in een residentie afhankelijk van de behoefte.

HGD intake

Staat voor Handelingsgerichte Diagnostiek en is een uitgebreide intake.

Diagnostiek en behandeling

Wanneer jongeren van twaalf jaar en ouder extra structuur en begeleiding nodig hebben. Dit gebeurt i.s.m. GGZ en LVB-experts.