Nieuwe locatie van Jeugdformaat in Westland geopend

Wethouder Piet Vreugdenhil (jeugdzorg) opende vandaag de nieuwe wijklocatie van Jeugdformaat aan de Laterastraat 2 in Naaldwijk. 

“Zorgverlening zo dicht mogelijk in de buurt van onze inwoners, dat is wat we beogen als gemeente,” aldus Vreugdenhil. “Daarom is deze nieuwe locatie winst voor Westland, omdat pleegkinderen en Westlandse pleegouders nu dichtbij huis terecht kunnen voor hulp en ondersteuning.”

Invulling van de nieuwe locatie
De nieuwe wijklocatie wordt gebruikt als werkplek en trainingslocatie voor medewerkers van Jeugdformaat. In het pand zijn fijne ruimtes gecreëerd voor gesprekken met kinderen, jongeren en ouders die hulp van Jeugdformaat krijgen. Westland staat bekend om haar grote aantal betrokken pleegouders. Hiermee is ook rekening gehouden in de indeling van de locatie. Westlandse pleegouders kunnen nu, dichter bij huis, terecht voor bezoekafspraken tussen pleegkinderen en hun ouder(s).

Pleegvaders Erik Zantingh en Piet Brederoo overhandigden tijdens de opening een cheque aan bestuurder Bas Timman. Dankzij het mooie bedrag dat de pleegvaders op hebben gehaald met een actie krijgen pleegkinderen die op zichzelf gaan wonen een steuntje in de rug. 

Bas Timman, bestuurder van Jeugdformaat: “Jeugdformaat is al langere tijd actief in Westland, maar er was tot nu toe nog geen wijklocatie. We helpen kinderen, jongeren en gezinnen het liefst in hun eigen omgeving. Thuis, op school of als dat niet kan op een locatie van Jeugdformaat. Het is heel fijn dat er nu voor kinderen, jongeren, ouders, pleegouders en medewerkers van Jeugdformaat nu een plek in Westland is.”

Buurtbewoners op bezoek
Gisteren kregen buurtbewoners tijdens een open huis al de gelegenheid om kennis te maken met medewerkers van Jeugdformaat en het werk dat Jeugdformaat vanuit de nieuwe locatie in hun wijk doet. Daarnaast werd het open huis bezocht door Westlandse pleegouders. Pleegouders en buurtbewoners hebben positief gereageerd op de invulling van de nieuwe locatie van Jeugdformaat.

Regionale omroep WOS heeft een item over de nieuwe locatie van Jeugdformaat gemaakt. Bekijk het filmpje hier